Нові штрафи в дії: Житель Сумщини «покатався» майже на 40 тисяч гривень

21.03.2021

20 березня ворожбянина, жителя Глухівського району, який їхав на мопеді без шолома, зупинили патрульні. Як результат – водієві «Альфи» доведеться викласти з гаманця майже 40 тисяч гривень.

Як розповів інспектор СРПП відділення поліції № 1 м. Білопілля Сумського РУП, капітан поліції Ігор Охріменко, у суботу, 20 березня, у ході патрулювання по місту Ворожба, близько 11:00 по вулиці Новікова патрульні зупинили чоловіка, який їхав на мопеді без шолома.

Коли ж правоохоронці попросили надати водійське посвідчення, кермувальник відмовився це зробити, а після перевірки його особи по базі даних з’ясувалося, що права водія в нього взагалі відсутні, бо раніше його позбавили права керування транспортними засобами.

За новими правилами, за керування без водійських прав передбачений штраф 20 тисяч 400 гривень. Почувши таку «новину» від патрульних, водій вирішив «розв’язати проблему» по-своєму і запропонував поліції хабаря у тисячу гривень. Патрульні зафіксували його наміри та викликали слідчо-оперативну групу. За спробу дати хабаря поліцейським чоловікові загрожує ще 17 тисяч штрафу.

Як ми вже повідомляли, в Україні знову зросли штрафи для водіїв. Мінімальний штраф підвищили до 510 гривень, у тому числі й за відсутність шолома у водія мототранспорту.

Білопілля.City

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: