Художній музей на Сумщині просить подарувати рами для музейної колекції

21.03.2021

В усі часи українські музеї, бібліотеки та різноманітні соціальні проєкти потребували меценатів – людей, які віддають цій справі не лише частину свого прибутку, але і частину своєї душі, свого часу, своїх знань.  Знайти таких людей для музею, особливо у невеличкому містечку, завжди було не просто. Проте, на щастя, вони є…

Лебединський художній музей звертається за підтримкою у виготовленні рам для художніх творів із музейної колекції. Зокрема, «Портрету Олексія Капніста» (сер. ХІХ ст.) та картин Василя Васильовича Кричевського, у якого цими днями був ювілей – 120 років («Крим», 1935, «Виноградники», 1949, «Затока Бодега», 1957, «Дерева Пало Алто» та «Гори Сієрра Невада», 1950-і рр.).

У музеї сподіваються, що бізнесмени з Михайлівки, які користуються базою, закладеною Капністами, лебединські підприємці та всі небайдужі підтримають цю шляхетну справу.

Слід відзначити, що виготовлення рам для художніх творів завжди було гострою проблемою, особливо беручи до уваги той факт, що рами в музеї не закупалися більше 50 років. Перервати цю сумну статистику вдалося лише в 2020 році, коли завдяки небайдужим лебединцям, а також мешканцям Києва, Дніпропетровської та Тернопільської області, вдалося оновити кілька рам. Проте, потреба у рамах та підрамниках залишається величезна.

“Портрет Олексія Капніста”, сер ХІХ ст.

Нещодавно благодійний проєкт «Знак Федору Кричевському» підтвердив що лебединці – одна громада, і разом здатні вирішувати проблеми, які не вирішувалися роками. Менш, ніж за 3 тижні були зібрані кошти на знак нашому земляку, художнику та одному із засновників академії мистецтв – Федору Кричевському. Тепер ми можемо реалізувати інший проєкт. Адже Капністи, як і Кричевські – це частина нашої лебединської історії. Сьогодні їх знають на Сумщині, в інших регіонах України, а також за кордоном; а роботи є окрасою найбільших музеїв України, Франції та США.

Кричевський В.В. “Крим”, 1935

Тож, якщо у вас є можливість підтримати цей проєкт – кошти можна перерахувати на рахунок Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва: р/р UA098201720314291020301025210. Отримувач: відділ культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради. МФО 820172. Код 23638490. Або через скриньку пожертв в самому художньому музеї, за адресою: м. Лебедин, площа Волі, 17.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: