«За такі прибудинкові території в центрі Сум місцевій владі повинно бути соромно», – обласний депутат Дмитро Єфіменко

21.03.2021

У дворах багатоповерхівок по вулиці Горького та провулку Зиновія Красовицького зруйнувались дороги, а стічні води не сходять, бо немає ливнівок. Все тому, що прибудинкові території не ремонтувались десятками років, говорять місцеві жителі. І до титульних списків на 2021 рік ці двори знову не потрапили.

Голова ОСББ будинку №43 по вулиці Горького Любов Кузякова розповіла, що коли поряд будували зупинку, закрили проїзд на вул. Металургів і перекрили стік води з двору. Через це тепер, коли йде дощ, тане сніг у дворі створюється болото. Стічні води підтікають під фундамент і руйнується будинок.

З 2016 року мешканці написали десятки листів до міського голови, управління капітального будівництва та департаменту інфраструктури. Просять владу виділити кошти і капітально відремонтувати дворову територію. У відповідь – лише обіцянки.

Схожа ситуація і в жителів будинків 5, 7 і 9 по провулку Зиновія Красовицького. Мешканці вже втомилися сподіватися на ремонти прибудинкових територій, які вони наполегливо просять відремонтувати вже 10 років. Кажуть, восени зраділи, мовляв, дочекалися, але ремонтники за день до виборів оновили лише 100 метрів дороги.

Вже у відчаї люди звернулися до депутата Сумської обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Дмитра Єфіменка. Він приїхав, аби  на власні очі побачити стан двору. Каже, був вражений! Тож пообіцяв, що обов’язково долучиться до вирішення проблеми.

«Провулок у центрі міста носить ім’я легендарної особистості почесного громадянина Сум, лікаря Зиновія Красовицького, який зробив вагомий внесок у медичну галузь Сум і держави. Зараз ми бачимо, в якому стані знаходяться тут двори. За це повинно бути соромно місцевій владі», – зазначив депутат.

Він уже підготував відповідні запити, і сподівається, що питання оновлення провулку і прибудинкових доріг по вул. Горького буде підтримано на черговій сесії обласної ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: