Поліція розшукує зловмисниць, які викрали у літнього подружжя майже 25 тисяч гривень

22.03.2021

Про подію до поліції повідомила онука потерпілих. Вона розповіла, що вчора близько 13.30 до будинку, де мешкають її дідусь та бабуся в одному із населених пунктів Конотопського району, прийшли дві невідомі жінки, які назвалися працівницями служби соціального забезпечення. Вони поспілкувалися зі старенькими, а коли пішли, бабуся виявила зникнення своїх заощаджень – близько 25 тисяч гривень.

Прибувши на місце події, поліцейські з’ясували, що діяли зловмисниці за відомою схемою: назвавшись співробітницями служби соціального забезпечення, почали розповідати літньому подружжю про те, що буцімто в державі планується проведення грошової реформи, під час якої будуть мінятися банкноти. Тож вони уповноважені переписати номери купюр, аби пізніше їх зручно було обміняти.

Коли 82-річна господиня дістала зі сховку ємність зі заощадженнями, одна із зловмисниць взяла звідти кілька купюр, зробивши вигляд, що вивчає їх та переписує номери. А вичекавши момент, коли бабуся відволіклась, візитерка непомітно прихопила всі заощадження і разом зі своєю «напарницею» подалася геть.

Наразі за даним фактом слідчими Конотопського районного відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Правоохоронці вживають всіх необхідних заходів для встановлення осіб зловмисниць та місця їхнього перебування.

Попередньо встановлено, що обом правопорушницям приблизно 30-35 років, вони середнього зросту та тілобудови. Одна з них слов’янської зовнішності, інша – смуглява. Пересувалися на автомобілі темного кольору. Тож, якщо Вам відома будь-яка інформація, яка допоможе у з’ясуванні обставин та деталей події, встановленні осіб зловмисниць та місця їхнього перебування, правоохоронці просять повідомити про це до Конотопського районного відділу поліції за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 14 або зателефонувавши за номерами чергової частини: 6-20-09, 6-22-09, 068-070-21-74; 050-307-98-84 або на спецлінію «102».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: