Двох сумчан піймали на крадіжках у торгівельних центрах

22.03.2021

Протягом доби групи реагування поліції охорони викрили двох місцевих жителів, які здійснили крадіжки з магазинів. Таких виїздів, на спрацювання систем «Терміновий виклик поліції», встановлених у торгівельних центрах, останнім часом побільшало.

«Нечесні на руку відвідувачі намагаються викрасти усе, що погано лежить, – розповідає Сергій – молодший інспектор групи реагування батальйону поліції охорони в Сумській області, – починаючи від речей які лягають до кишені і закінчуючи великими, які примудряються ховати навіть у дитячих візочках».

Такі «покупці» рідко приходять по одному. Як правило вони працюють парами. Один бере товар, а інший закриває його від очей охорони та відеокамер. Якщо злодія не помітили або не вдалось затримати, то невдовзі він з’явиться знову. Справедливо кажуть – безкарність породжує нові злочини. Магазинними крадіями сьогодні здебільшого становляться люди, які добре одягнені та поводяться так, аби не привертати до себе зайвої уваги.

Так, 32-річний гурман під верхнім одягом ховав ковбасу, сир, консерви та напої загальною вартістю більш ніж 800 гривень. А 44-річний чоловік поклав до кишені дві кофтини вартістю 750 гривень. Хотів, каже, виглядати модно, але грошей на покупку не було.

Усі вони були викриті групою реагування поліції охорони «на гарячому» завдяки системам технічного контролю супермаркетів та кнопці «терміновий виклик».

На даний час зловмисників перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів. Їхні дії слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або громадських робіт, або виправних робіт, або арешту, або навіть обмеження волі на строк до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: