У Шостці через ріст захворюваності на коронавірус розгорнули друге інфекційне відділення

22.03.2021

Як повідомив директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Жук, на минулому тижні у Шостці збільшилася кількість хворих на ГРВІ і серед дорослих – майже вдвічі, і серед дітей – на 14%.

«З коронавірусом ситуація також не тішить. На п’ятницю ми мали 120 хворих. У п’ятницю ми відвезли 171 на ПЛР-дослідження. Загалом на минулому тижні протестували 299 осіб. Тож на сьогодні кількість хворих буде значно більшою. 1825 тестів на минулому тижні отримали додатково», – каже Олександр Жук.

Уперше за весь епідемічний сезон рівень захворюваності на грип та ГРВІ на минулому тижні перевищив епідпоріг аж на 42%, додала Ірина Хаміцевич, завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Ми зареєстрували 668 випадків захворювання, у тому числі і на Covid-19. На 192 особи захворіло більше, ніж на попередньому тижні», – прозвітувала вона.

Лише у Шостці на минулому тижні на коронавірус захворіло 102 людини, ще 128 нових випадків зареєстровано у районі.

«На самоізоляції на минулому тижні у нас було близько 1 200 осіб», – додала пані Ірина.

На ранок 22 березня з початку пандемії Шосткинський лабораторний центр зареєстрував вже 2 307 випадків коронавірусу в Шосткинській громаді. Зважаючи на вищевказані цифри, у місті довелося знову відкрити резервне інфекційне відділення – лор та очне, передає shostka.info.

«Там зараз знаходяться 13 хворих, а в основному інфекційному відділенні – 62. З них 42 людини мають підтверджений діагноз Covid-19. При цьому двоє тяжко хворі, вони – на реанімаційних ліжках», – доповнила колег заступник головного лікаря Шосткинської ЦРЛ Надія Дац.

Також вона розповіла, що у медзакладах посилено протиепідемічний режим – відвідувати хворих можна тільки з дозволу лікаря. Однак шосткинський міський голова Микола Нога наказав і це заборонити: «Поставте на карантин свої установи, там же найбільше хворих».

Крім цього мер дав завдання негайно встановити кисневу ємкість, яку додатково придбали для резервного інфекційного відділення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: