Юні туристи Сумщини – призери всеукраїнських змагань

22.03.2021

Щороку вихованці туристських гуртків закладів позашкільної освіти вирушають у нові маршрути рідним краєм та Україною. Долаючи десятки кілометрів пішки, на лижах, на велосипедах, на байдарках, вони не лише вдосконалюють свою туристську майстерність, а й збагачують свої знання з історії, географії та біології. У загальному заліку за 2019/2020 навчальний рік команда Сумської області посіла ІІІ місце.

За підсумками своєї похідної діяльності юні туристи формують звіти, які направляються для участі у Всеукраїнських змаганнях зі спортивних туристських походів серед учнівської молоді. Так, підсумками цієї діяльності у 2019/2020 навчальному році на ці змагання позашкільними закладами освіти Сумщини було подано 5 походів:

пішохідний похід 3 ступеня складності територією Сумського району та водний похід І категорії складності річкою Сейм (комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю);

пішохідний похід І категорії складності територією Сумської області (Сумський Палац дітей та юнацтва);

велосипедний похід 3 ступеня складності територією Сумської області (Охтирський міський центр позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді);

лижний похід 3 ступеня складності територією Сумської області (Вільшанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Вільшанської сільської ради Недригайлівського району Сумської області).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: