У сумських відділеннях “Укрпошти” немає телефонів

22.03.2021

У Сумах жінка лікується від коронавірусу і не може отримати лист у поштовому відділенні. Тетяна Андріївна третій тиждень не виходить із дому. Жінка телефоном розповіла: отримала повідомлення з пошти про рекомендований лист, але замовити доставку додому не може.

“У цьому повідомленні тричі сказано: “Звертайтесь за телефоном, якщо виникли питання, ви можете замовити доставку відправлення додому за телефоном”. А телефонів немає. Звернулась на гарячу лінію Укрпошти, але мені сказали, що у Сумах жодне відділення не має ні мобільного зв’язку, ні стаціонарного зв’язку. Там були строки указані: 10.03 – це відправлення, але на “гарячій лінії“ мені сказали, що через 30 днів ще можна скористатись, якщо ви видужаєте, то дійдете до пошти й заберете лист”, – розповідає сумчанка Тетяна Стародуб.

В Укрпошті сказали, що такий лист має принести листоноша. “Листоноша приносить листи, як тільки надходять вони до відділення. Протягом 3-5 робочих днів даний лист листоноша приносить до одержувача. Якщо ж одержувача немає вдома, то тоді даний лист знаходиться на відділенні. На жаль, на відділеннях немає телефонів, тому що немає вільних операторів, які могли б обслуговувати телефонну мережу”, – розповіла операторка “гарячої лінії” Укрпошти Альона.

Керівник Сумської філії Олександр Зелений додав, що додому приносять рекомендовані листи лише в деяких випадках.

“Доставляються в обов’язковому випадку рекомендовані листи, які надійшли з держорганів. Це податкова, пенсійний фонд, судові повістки. Якщо людини в цей момент немає на місці, то оформляється документ і лист повертається у відділення. Щоб отримати рекомендований лист людина повинна з’явитися у відділення з ідентифікацією. Якщо лист рекомендований з доставкою, тоді обов’язково кур’єр має доставити цей лист”, – розповів виконувач обов’язків директора Сумської філії “Укрпошти” Олександр Зелений.

Тобто, зі слів пана Зеленого виходить, що доставку рекомендованих листів замовити не можна. Отримати такий лист треба у відділенні особисто або попросити це зробити близьких родичів, які повинні мати довіреність.

Тетяна Андріївна каже, що сподівається отримати лист особисто, якщо встигне одужати до закінчення строку його зберігання у відділенні.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: