“Дочка” російського банку виграла суд на 2 млрд грн у Сумського НВО

22.03.2021

Господарський суд Сумської області прийняв рішення на користь АТ “Ощадбанк” у справі про стягнення заборгованості за кредитним договором від 11 лютого 2011 року з АТ “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання” і його дочірнього підприємства “Завод обважнених бурильних та ведучих труб”.

Провадження за позовом Ощадбанку про стягнення із Сумського НВО і його дочірнього підприємства $ 40,15 млн і 672 млн грн заборгованості за кредитним договором було відкрито 7 жовтня 2019 року, пише Ліга.Фінанси.

Згідно з рішенням суду, опублікованим у Єдиному реєстрі судових рішень 4 березня 2021 року, Сумське НВО та її “дочка” повинні виплатити Ощадбанку з урахуванням відсотків і судових зборів $ 44,1 млн і 928,9 млн грн.

Кредит був узятий під особисті зобов’язання НУО, яким на той момент керував бізнесмен Костянтин Григоришин. Його структури були лише одним з акціонерів кіпрської Stremvol Holdings Limited, яка володіла 83,74% акцій об’єднання.

10 листопада 2020 року Північний апеляційний госпсуд залишив без задоволення апеляцію НВО “Завод обважнених бурильних та ведучих труб”, яке намагалося анулювати свою поруку по кредиту.

У 2020 році Stremvol Holdings вийшла зі складу акціонерів НВО. Новим власником 83,74% акцій стала Inter Growth Investments. Через швейцарську Torberg Beteiligungen AG нею володіє громадянин РФ Володимир Лук’яненко – син колишнього гендиректора Володимира Лук’яненка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: