У мерії Сум не коментують звинувачення Держпродспоживслужби щодо “карантинних” концертів

22.03.2021

Держпродспоживслужба звинувачує міську владу, що карантинних заходів, які б обмежували контакти під час масових зібрань, немає. Йдеться про концерти, які відбувались у Сумах упродовж останнього місяця.

У молодіжному центрі “Романтика” 28 лютого був концерт одного з кавер-гуртів. За словами директора міського центру дозвілля молоді Ігоря Ганненка, глядачів тоді було не більше трьохсот. “Ми дотримаємось карантинних обмежень завжди. У нас ця зала, у якій ми знаходимось, концерт-хол, він має майже 800 квадратних метрів. До того ж зараз заклади культури можуть працювати на 50% від загальної кількості від посадки людей. У нас загалом 600 посадкових місць – тому на 300 людей ми можемо працювати”, – зазначив Ігор Ганненко.

У легкоатлетичному манежі СумДУ 13 березня давала концерт Оля Полякова. “Концерт Олі Полякової причетний до платних послуг університету. Був укладений договір, яким передбачено присутність обов’язково медичних працівників, служб МНС. І, згідно з цим договором, був пункт, яким передбачено виконання 104-тої постанови Кабміну – про дотримання організаторами протиепідемічних заходів. Ми підготували це приміщення і віддали організаторам. Вони проводили свій захід. У нас офіційної інформації про порушення нема ніякої”, – розповів проректор СумДУ Олександр Брижатий.

Обидва концерти організувала івент-агенція “Арт-хвиля”. Її співзасновник Олексій Жолудь сказав, що вони, як організатори виконали всі вимоги з постанови Кабміну.

У Держпродспоживслужбі вважають інакше. На сайті відомства розмістили інформацію ось такого змісту: “Попри погіршення епідемічної ситуації, Сумська міська влада не вживає жодних заходів, спрямованих на дотримання карантинних обмежень під час проведення масових заходів”. Також винуватять у бездіяльності поліціянтів. “Під час концерту ми викликали співробітників Нацполіції для припинення правопорушень зателефонувавши на 102. Однак, наскільки нам відомо, належного реагування не відбулося”, – говорить начальник відділу правового забезпечення ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр Демченко

У поліції кажуть, повідомлення дійсно отримували, що на концерті нібито забагато людей, адже продані усі квитки. “В поліції це повідомлення зареєстрували, туди вирушили працівники Нацполіції. Склали адміністративний протокол за статтею 44-ю знаком 3 частини першої Адміністративного кодексу України – “Порушення правил щодо карантину людей”, – розповів співробітник відділу комунікації Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко.

Адмінпротокол, сказав Володимир Кузьменко, склали на одного з відвідувачів концерту. Суд документ має розглянути 31 березня. Штраф, який передбачений за таке порушення, від 17 до 34 тис. грн.

Директорка департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради Антоніна Кохан повідомила Суспільному, що міськрада не даватиме коментарів стосовно звинувачень Держпродспоживслужби.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: