У Сумах почали вакцинувати від COVID-19 педагогів

23.03.2021

23,1% працівників Сумського центру професійно-технічної освіти вакцинувалися від COVID – 19. Щеплювала їх мобільна бригада. Перед тим як щепитись працівники закладу підписують згоду. Далі огляд лікаря та сама ін’єкція. Про це інформує Суспільне.

Олександр Волков на COVID-19 ще не хворів. “Дізнався про реакцію людей, що все добре, то чому б не спробувати. Я не хвилююся, тому що у мене ніяких реакцій на препарати немає. Все буде добре, я вважаю”, – говорить Олександр.

Пані надія вже хворіла, але аж у жовтні 2020. “Хворіла дуже погано, дуже важко я перенесла хворобу, тому я не вагалася вакцинуватися чи ні. Я не хочу хворіти сама, і щоб хворіли мої близькі та рідні люди”, – говорить викладачка української мови та літератури Наталія Курило.

30 із 77 працівників закладу вирішили щепитися від COVID-19. “Я перехворів на COVID тому, мабуть, перший у списку записався на вакцинування. Тому що я на собі відчув, що це хворіти ковідом, і вважаю, що це треба робити. Вакцинуватися треба, це моя така особиста думка. Нікому жодного разу її не нав’язую”, – каже директор закладу Віталій Мельник.

22 березня вакцинували 20-ро людей. Перших 10 – минулої п’ятниці. “У п’ятницю, 19 березня, у нашому закладі було щеплено 10 людей співробітників. Почувають вони себе добре. У двох із них тільки підіймалася температура, але тільки на добу, не більше. Стан “хворих” вакцинованих нині задовільний. Всі інші почувають себе добре. На стан здоров’я не скаржаться”, – повідомила фельдшерка Валентина Купрійова.

Вакцинує колектив центру професійно-технічної освіти мобільна бригада, яка вже зробила до 400 ін’єкцій препарату AstraZeneca. В середньому, за словами лікарки Наталії Недайводи, щеплюють від 40 до 100 людей. “Спочатку не дуже, зараз вони вже бачать, що реакції не такі виражені, вже не так бояться. Вже активніше набагато вакцинуються. Ми спостерігаємо до 30 хвилин після вакцинації, далі пацієнт звертається до свого сімейного лікаря, у нього в профілі вже є інформація про вакцину і туди ще сімейний лікар заносить, якщо є якісь ускладнення”, – говорить лікарка мобільної бригади Наталія Недайвода.

На 22 березня на Сумщині щепилися 3 тисячі 729 людей. Також з 22 березня в області почали працювати стаціонарні пункти щеплення. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Сергія Бутенка, їх має бути 40.

Як розповіла головна спеціалістка міського управління освіти Олена Феденко, на 22 березня у школах Сумах на коронавірус хворіють 22 учні та 35 працівників навчальних закладів. На самоізоляції 759 дітей

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: