Сумське НВО має сплатити 4 млн грн за електрику до 30 березня

23.03.2021

Щоб Котельню північного промвузла не відключили від електроенергії, Сумське науково-виробниче об’єднання має сплатити за неї борг до 30 березня. Йдеться про 4 млн грн – гроші, які винне товариство за лютий та березень перед “Сумиобленерго”.

Про намір припинити електропостачання в обленерго попередили на сайті в п’ятницю, 19 березня. Зробити це планували сьогодні о 9-тій ранку, вдруге за останній місяць. Про це розповів комерційний директор “Сумиобленерго” Андрій Чуйко. “Зі сторони керівництва вже не поодинокий раз були обіцянки про те, що буде проводиться плата відповідно до умов договору. Вони навіть написали гарантійного листа про перенесення терміну оплати. Проте станом на 22 березня коштів ми не отримали. Сьогодні (22 березня) ми отримали ще і від міської влади й від “Сумського НВО” листа про те, що вони гарантують оплату на кінець березня. Відповідно ми очікуємо кошти до 30 числа. Якщо до 30 не буде сплати, більше відтерміновувати ми не маємо можливості, ні фінансової, ніякої, ні технічної, тому будемо змушені припинити розподіл електричної енергії на “Сумське НВО”, – зазначив комерційний директор АТ “Сумиобленерго” Андрій Чуйко.

У Сумському НВО пояснюють, що не встигають вчасно розрахуватись, бо відбувається затримка коштів з боку замовника. “Нам перш за все потрібно сплачувати заробітну плату – це пристойна сума. Треба якимось чином підтримувати виробництво, потрібно закуповувати метал і комплектуючі, тобто, недостатньо оборотних коштів, як завжди. Занепокоєння про те, що ми там недоплачуємо, такого не може бути, тому що ми завжди розраховуємося. Заробимо – все заплатимо. Але на це потрібен час, тому що в Сумах усі люди прекрасно розуміють, у якому положенні опинилося колишнє “Фрунзе”, – говорить заступник генерального директора АТ “Сумське НВО” Віталій Біловодський.

Котельня північного промвузла, яка належить науково-виробничому об’єднанню, обігріває та подає гарячу воду у 298 багатоквартирних будинків Сум – це чверть житлового фонду міста. Також вона дає тепло 9 школам і 14 садочкам, 6 лікарням.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: