У Конотопі виявляти “смогонщиків” допомагає Фейсбук

23.03.2021

З початку березня у Конотопі вже складено 18 адміністративних матеріалів та притягнено до відповідальності 18 «самогонників».

Повідомлення про виготовлення самогону правоохоронці отримують як в ході відпрацювань території обслуговування, так і від небайдужих громадян. Зокрема, у березні таку інформацію було отримано під час моніторингу соціальної мережі Фейсбук, де в одному із дописів та в коментарях до нього йшлося саме про діяльність «самогонних точок».

Тож, перевіривши цю інформацію, дільничні офіцери поліції виявили й вилучили в загальній сумі більше 20 літрів самогону та шість апаратів для його виготовлення. Все вилучене було знищено одразу ж на місці шляхом виливання та деформування, а відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення).

– Оскільки значна частина злочинів вчиняється особами у стані сп’яніння, ми повинні боротися із цим ганебним явищем, бо профілактика злочинів – це усунення причин та умов, які їм сприяють, – зазначає Сергій Забозлаєв, очільник Конотопського районного відділу поліції, наголошуючи на необхідності активізувати боротьбу із «наливайками» та самогоноварінням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: