У Шостці слідчі поліції оголосили підозру чоловіку у скоєнні незаконної порубки лісу

23.03.2021

На спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що в лісі між селами Клишки та Чапліївка, що на Шосткинщині, невідомий пиляє деревину. На вказане місце була направлена група реагування патрульної поліції.

Правоохоронці застали лісоруба на «гарячому», коли той вже спиляв 10 дерев сосни та бензопилою звільняв стовбури від гілок. Жодних дозвільних документів на це заняття у нього не було, тож на місце була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт.

Як з’ясувалося, правопорушнику 37 років, він житель Шостки, має судимість. У своє виправдання він каже, що в такий спосіб хотів підзаробити, мовляв, планував спиляну деревину продати комусь з місцевих на дрова, або на пилораму.

Правоохоронці вже обрахували, що діями підозрюваного було завдано збитків лісному господарству на суму 73 000 гривень.

Поліцейські вже оголосили про підозру чоловіку у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 246 «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Остаточне покарання йому визначить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: