Чи будуть у Сумах курсувати міські автобуси в дачні райони?

24.03.2021

Жителі Кіровського мікрорайону звернулися з таким проханням до міської влади: «Багато жителів нашого району користуються дачними земельними ділянками на Олдиші, але жоден прямий транспорт туди не ходить. З іншими дачними районами Сум міське повідомлення є. Добиратися на Олдишські дачі особливо важко пенсіонерам. Навесні веземо відрами картоплю, кошиками розсаду, а восени «кравчучками» і відрами веземо додому урожай. Пересідати доводиться з усім цим вантажем. Виїхати на дачу можна тільки з ринку, на Харківській в автобус вже не сядеш … Невже не можна поставити на цей маршрут хоча б один автобус, нехай навіть не комунальний? Думаємо, в накладі підприємець не залишиться, пасажирами з квітня по жовтень буде забезпечений точно».

Журналісти  shans.com.ua переадресували це звернення начальнику транспортного відділу Сумської міськради Сергію Яковенку. Однак він не потішив:

“З автобусами, а тим більше комунальними, дуже складна ситуація. У нас 10 маршрутів, які обслуговує КП «Електроавтотранс», але машин не вистачає, щоб нормально закрити навіть їх. Що стосується приватних підприємців, навряд чи їм буде вигідний такий сезонний маршрут, як Аеропорт – Олдиш. Тож питання навіть не обговорювалося. До того ж в цьому році закінчується дія транспортної схеми міста, розробленої Харківським національним автодорожнім університетом, і йде робота над новою схемою”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: