“500 доларів і ви мене не зупиняли”, – у Сумах нетверезий водій пропонував патрульним хабар

24.03.2021

Подія сталася на вулиці Роменській. Там патрульні зупинили водія автомобіля Kia, який рухався без увімкненого світла фар у темну пору доби. За кермом інспектори виявили 27-річного чоловіка. Він мав ознаки сильного алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки керманич відмовся в присутності свідків. Натомість він забажав пройти огляд у закладі охорони здоров’я.

Зрештою висновок лікарів підтвердив, що громадянин керував транспортним засобом у стані сп’яніння, результат огляду зафіксував 2,36 проміле. Це майже у 12 разів перевищує допустиму норму.

Та під час оформлення протоколу за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП чоловік запропонував патрульним неправомірну вигоду. Мовляв: “500 доларів і ніхто нікого не бачив та не зупиняв”. Неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за такі дії жодним чином не допомогли — керманич наполягав на своєму.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу Сумського районного управління поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: