У Конотопі правоохоронці презентували проєкт «Шкільний офіцер поліції»

24.03.2021

Вчора в Конотопському районному відділі поліції з дотриманням карантинних обмежень відбулася зустріч керівництва підрозділу з очільниками відділів освіти та працівниками служб у справах дітей Конотопської міської ради, районної державної адміністрації та об’єднаних територіальних громад району.

Зустріч ініціювали самі правоохоронці. Метою її стало ознайомлення освітян зі змістом пілотного проєкту Національної поліції України «Шкільний офіцер поліції». Наразі він діє в навчальних закладах кількох областей нашої держави, але вже довів свою ефективність, тому планується його подальше впровадження і в решті областей.

Завданнями проєкту є створення гармонійного середовища у загальноосвітніх навчальних закладах, що сприятиме ефективнішому навчальному процесу, розв’язанню конфліктів у шкільному середовищі, безпеці учнів, учителів та інших шкільних працівників, запобіганню асоціальній поведінці учнів.

«Зважаючи на особливості своєї службової діяльності, працівники поліції зобов’язані втручатися у конфлікти, які виникають у шкільному середовищі, сприяти їхньому вирішенню виключно у рамках правового поля, – говорить заступник начальника Конотопської поліції Олександр Васильченко. – Завдання ж шкільного офіцера поліції – тамувати такі конфлікти ще на стадії розгортання, сприяти підвищенню рівня правової освіти дітей».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: