Суми перетворяться на одне з найзеленіших міст України?

24.03.2021

Суми вже найближчим часом можуть перетворитися в одне з найзеленіших міст України завдяки проєкту озеленення громадських просторів та зон відпочинку, ініційованому Сумським національним аграрним університетом.

Обговоренню цього проєкту та визначенню перших кроків до його реалізації була присвячена робоча зустріч адміністрації, науковців та студентства СНАУ з представниками органів місцевого самоврядування міста – депутатом Сумської міськради Олександром Зименком та очільником Департаменту інфраструктури міста Олександром Журбою.

Під час зустрічі було ініційовано створення своєрідної «дорожньої карти» – Комплексної стратегії озеленення м. Суми – яка має у підсумку перетворити місто Суми на справжнє місто парків та затишних скверів. Вона передбачає визначення видів рослин, які будуть висаджені у визначених місцях, проведення інвентаризації та паспортизації вже наявних зелених насаджень, розробку відповідних систем поливу, розробку проєктів нових парків і скверів, озеленення території поблизу навчальних закладів, прибережних зон, розробку нових форми ландшафтного дизайну, впровадження квіткового дизайну просторів міста.

Першочерговими для «Великого озеленення» були визначені сквер «Альтатка», сквер Покровський», сквер «Дружба», територія центру дозвілля молоді «Романтика». А розпочати планують із озеленення вулиці Герасима Кондратьєва від вулиці Гамалія до Аеропорту.

Ініціативу було зафіксовано у Меморандумі між Сумською міською радою та Сумським НАУ. Виконавцем проєкту стане факультет агротехнологій та природокористування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: