У день боротьби із захворюванням на туберкульоз сумські опозиціонери відвідали фтизіопульмонологічний медичний центр

24.03.2021

«Українці сьогодні здебільшого говорять про коронавірус, але є інфекції й страшніші. Так, від туберкульозу щорічно вмирає півтора мільйона людей. І сьогодні ця хвороба входить до десятки причин смертей у світі. Україна – у лідерах з поширення недуги», – сказав голова регіональної організації ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, перший заступник голови Сумської обласної ради Олександр Стрельченко.

У Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз він та депутат облради від ОП-ЗЖ Дмитро Єфіменко відвідали КНП СОР «Регіональний клінічний фтизіопульмонологічний медичний центр».

Директор закладу Леонід Бондаренко розповів, що наразі тут мають можливість лікуватися стаціонарно 250 пацієнтів. Ще є відділення у Шостці, яке обслуговує північний регіон області. За підсумками минулого року, що оприлюднило МОЗ, Сумщина займає 15 місце в Україні за кількістю хворих, і цей показник є нижчим за загальнодержавний.

Лікар подякував депутатам від ОП-ЗЖ за увагу до центру, оскільки за останні роки за їх ініціативи відбулося оновлення матеріально-технічної бази, на що витрачено близько 10 млн грн.

Дмитро Єфіменко нагадав, що з 1995 року в Україні оголошено епідемію туберкульозу, і вона на даний час не подолана. Депутат переконаний, якщо не приділяти увагу боротьбі з цією недугою і не підтримувати такі заклади, то можемо незабаром отримати схожу епідемію з COVID-19.

«У минулі роки виділялися кошти, за які було замінено покрівлю, вікна, зроблено сучасний харчоблок, лабораторію, ремонти в палатах. Тобто ми сприяли створенню всіх умов для лікування. Тож будемо й надалі допомагати та робити все можливе, щоб хворі люди на туберкульоз не опинилися на вулиці», – сказав під час спілкування Олександр Стрельченко.

Леонід Бондаренко наголосив, що наразі термінового ремонту потребує бактеріологічна лабораторія. Є наміри створити індивідуальні одномісні палати боксованого типу. Також слід налагодити транспортне сполучення між підрозділами в районах для найшвидшої доставки біоматеріалів на дослідження, а отже – швидкого призначення лікування.

Олександр Стрельченко пообіцяв підтримку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: