Жіночу консультацію в центрі Сум віддадуть педагогам

25.03.2021

Приміщення на вул. Набережній р. Стрілки, 20, де до недавнього часу розміщувалася жіноча консультація №2 міського пологового будинку, передадуть в оперативне управління й на баланс управління освіти. Відповідний проект рішення розміщений на сайті Сумської міськради.

Як випливає з документа, на вул. Набережній р. Стрілки, 20, планується розмістити міський Центр професійного розвитку педагогічних працівників. Це відносно нова структура, яка була створена за рішенням сесії міськради влітку 2020 роки замість колишнього інформаційно-методичного центру при управлінні освіти. Такими були вимоги нового закону про освіту.

Що ж стосується жіночої консультації №2, то вона працювала на вул. Набережній р. Стрілки, 20, з початку 2016 року (до цього там знаходилася дитяча поліклініка, яка в ході медреформи переїхала в ЦПМСП №1 на вул. Іллінську). У минулому році почали ходити чутки про те, що її збираються закрити, а лікарів перевести в пологовий будинок на вул. Троїцькій, як це трапилося в 2019-му з жіночою консультацією №3 на вул. Парковій. Однак керівництво пологового будинку, профільний заступник мера (на той момент – Максим Галицький) і сам мер Олександр Лисенко категорично спростували ці чутки і запевнили сумчанок, що консультація залишиться на своєму місці. Однак, як то кажуть, не минуло й півроку – і консультація на Набережній все-таки закрилася.

Нагадаємо, що для відкриття жіночої консультації в приміщенні на вул. Набережній р. Стрілки, 20, проводився капремонт із заміною комунікацій, сантехніки, облаштуванням кабінетів і т. ін., на який із міськбюджету було витрачено близько 1 млн грн, не рахуючи меблів і устаткування.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: