Від початку вакцинації проти COVID-19 на Сумщині щепилось майже 5 тисяч осіб

25.03.2021

Як повідомила заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Галина Хомета в ефірі телеканалу «Суспільне. Суми», в області імунізація населення проти COVID-19 здійснюється як мобільними бригадами, так і в стаціонарних пунктах щеплення.

За її словами, наразі пункти щеплень відкриті в усіх районах області і їх кількість буде збільшуватися.

«У Сумах пункти щеплення працюють в центрах медико-санітарної допомоги, підключилися до щеплення і приватні заклади. Сьогодні здійснюється робота, щоб відкрити ще додаткові пункти щеплень як в обласному центрі, так і в цілому по області. І наразі у нас проходять тренінги для працівників пунктів щеплень», – повідомила посадовець.

Галина Хомета закликала жителів області щеплюватися. Адже вірус мутує, і вже є повторні випадки захворювання, і досить тяжкі: більш тяжкий перебіг захворювання та більш тяжкі наслідки.

«Записатися на щеплення можна через додаток «Дія», через кол-центр МОЗу, через сімейних лікарів та пункти щеплень, – наголосила заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації. – До речі, попри те, що ми щеплюємо конкретні групи населення, у нас є інформація, що люди самостійно записуються на щеплення. І на додатку «Дія» більше 6 тисяч осіб уже зареєструвалися, для того, щоб зробити щеплення, коли дійде черга саме для цих категорій населення».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: