У Сумах на Харківській пішохід ледь не потрапив під колеса авто

25.03.2021

Майже 680 порушень ПДР, вчинених пішоходами, зафіксували сумські патрульні з початку року в обласному центрі.

Одне з таких порушень зафіксували інспектори вчора ввечері на вулиці Харківській. Там чоловік перетинав сім смуг для руху автомобілів на заборонний (червоний) сигнал світлофора. На щастя, водії транспортних засобів вчасно побачили пішохода, що дало змогу уникнути ДТП.

Поліцейські наздогнали та зупинили громадянина. Однак на зауваження охоронців порядку той не реагував. Він продовжував йти, а також почав кричати та висловлюватись у бік патрульних нецензурною лайкою.

Вартові порядку затримали громадянина та доправили його до Сумського районного управління поліції, де надалі склали на нього протокол затримання, адмінматеріали за ст. 127 (Перехід проїжджої частини на заборонний сигнал світлофора) та ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП.

З початку року в Сумах сталося 18 автопригод за участі пішоходів, у яких 19 людей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Нагадуємо, що зміни до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху встановили штраф у розмірі 255 гривень для пішоходів за непокору сигналам регулювання дорожнього руху, перехід проїзної частини в невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, а також невиконання інших ПДР.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: