Адвокат ексочільника Сумського НВО вважає, що його клієнт не винен у невиплаті зарплат

26.03.2021

Не є підозрюваним – таку позицію стосовно колишнього генерального директора “Сумського машинобудівного науково-виробничого об’єднання” Олексія Цимбала озвучив його захисник Андрій Шестов.

Олексію Цимбалу, за словами захисника, 25 березня обласна прокуратура знову намагалася вручити підозру. Стосується вона, за версією слідства, невиплати заробітної плати працівникам об’єднання більш як за один місяць. Сума боргу – майже 100 мільйонів гривень.

“15 березня за місцем роботи намагались вручати, хоча місце проживання особи відоме і такий спосіб в даній ситуації КПК не передбачає. Слідчий або прокурор повинні були поїхати за місцем його реєстрації, і вручити підозру, але цього зроблено не було, намагались вручити іншим особам. Сьогодні (25 березня) намагалися повторно вручити ту ж саму підозру, датовану 15-м березня, через десять днів. В той час, як КПК вимагає, щоб підозра вручалась в день її складання. Я не знаю, як назвати ту слідчу дію, яка сьогодні відбувалась. Повторне вручення? Але воно все одно відбувалось з порушеннями. Стосовно звинувачення особи, на думку захисту, абсолютно безпідставне, я вважаю, що у підприємства просто не було можливості виплачувати заробітну плату в той час. На думку сторони захисту підозра не є врученою”, – зазначив адвокат Олексія Цимбала Андрій Шестов.

Речниця обласної прокуратури Наталя Науменко говорить: підозру вручали один раз, порушень процедури не було:

“Оскільки чоловік певний час уникав спілкування з правоохоронцями, то 18 березня, як того вимагає КПК України, складене повідомлення про підозру було вручене дорослому члену його родини. Відтак, жодного порушення чинного законодавства не було, і документ вручений відповідно кримінально-процесуального кодексу України”.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: