У Ромнах провели атестацію водолазів

26.03.2021

23-26 березня у Міжрегіональному центрі швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни Сумської обл.) відбулася обов’язкова щорічна атестація спеціалістів-водолазів, яка проходила в два етапи, дотримуючись всіх карантинних вимог. Для цього на Сумщину прибули фахівців із ГУ ДСНС Києва, Київської області, Харківської області, Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, а також Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України.

Водолазно-кваліфікаційна комісія перевірила рівень їхньої теоретичної підготовки та практичних навичок, знань із правил безпеки праці. На другому етапі атестації перевірявся рівень підготовки водолазів за допомогою барокамери, у якій створювався тиск, що відповідав робочим глибинам (до 30 метрів) та штучного водяного середовища (басейна).

Комісія аналізувала характер і складність проведених водолазами підводних робіт та загальну кількість годин роботи під водою. Також перевірялися навички з надання першої медичної допомоги, знання правил зберігання, водолазного спорядження, навички з організації водолазних спусків та з виконання типових водолазних робіт. Перевірялися всі типи водолазних споряджень і засоби забезпечення та оцінювалися знання з правил безпеки водолазних спусків.

Всі водолазні спеціалісти пройшли щорічну атестацію та відбули у свої регіони виконувати професійні обов`язки за місцем служби.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: