У Глухівському лісгоспі відновлять 103 га лісу

26.03.2021

Про плани глухівських лісівників із відновлення лісу на цьогорічну весну повідомив інженер із лісових культур Глухівського лісгоспу Микола Баранов.

“Цьогоріч підприємством запланована посадка лісових культур на площі 103 га відносно загальної площі лісовідновлення, що складає 122 га. Це більше ніж у минулому році на 51% і 31% відповідно. Крім цього, лісгосп планує збільшити посіви лісового насіння в розсадниках порівняно з минулим роком майже у півтора рази, внаслідок чого збільшиться й заготівля лісового насіння. Це необхідно для забезпечення посадковим матеріалом збільшених обсягів посадки лісу”, – повідомив Микола Баранов.

Також заплановано розпочати створення лісових культур за участю такої цінної породи, як горіх чорний. “Спробуємо, поки що в невеликих обсягах, вирощувати сіянці основних лісоутворюючих деревних порід із закритою кореневою системою, а також збільшити фінансові вкладення безпосередньо у вирощування молодих лісів, наприклад, на догляди за молодими посадками”, – зазначив інженер лісових культур.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: