Сумська галерея відкрила виставку для індивідуального відвідування

27.03.2021

У Сумах відкрилася ретроспективна виставка під назвою “Галерея “Наша”. 9 років”. Свої роботи представили художники та скульптори, які співпрацювали з галереєю весь час її існування. З огляду на карантинні обмеження, експозицію можна побачити за попередньою домовленістю.

Олексія Малих свого часу першим з художників виставився в галереї “Наша”. Сам приїхати до Сум на відкриття не зміг, пише Суспільне.

“Я дуже люблю це місце, це таке сакральне місце, ця галерея, в таких цегляних стінах, в таких склепіннях. Я там вже робив свої персональні виставки та брав участь у групових. Я представив одну свою роботу, яка називається “Вершник”. Вона зроблена в техніці “левкас” і я її зробив у 2013 році, якраз в розпал Майдану, і той вершник як символ того воїна, що бореться за свободу”, – розповів художник з Києва Олексій Малих.

Художня галерея “Наша” відкрилася в підвальному приміщенні Сумського римо-католицького храму 9 років тому. Починали з фотовиставок, потім виставляли роботи художників і скульпторів.

“Деякий час ми по півтора року не працювали, оскільки у нас була вологість в приміщенні ми змогли зібрати на благодійному аукціоні частину коштів на ремонт храму. Зробили повноцінний вже ремонт, і тепер картини можуть знаходитись тут”, – розповів галерист Антон Дубодєлов.

Відтоді глядачі побачили роботи понад 50 фотомайстрів, художників, скульпторів. Нині деякі з витворів митці з Києва, Івано-Франківська, Львова, Харкова, Сум надали для ретроспективної виставки. Киянин Мар’ян Лунів представив дві картини – це зображення давньої церкви.

“Я свідомо вибирав їх саме для цієї події та саме для цієї галереї, для унікального для України простору, який діє в підземеллі католицького храму. Сподіваюсь, що це наша спільна з ними історія про віру і спільні цінності”, – розповів київський художник Мар’ян Лунів.

Ще один художник Олег Прокопчук представив на виставці дві роботи, одну композицію акварель, а другу композицію – “Несіння хреста”.

“Скульптурна композиція, рельєф такий. І я вчора відвідав цю виставку, і в мене є таке враження приємне, задоволення внутрішнє естетичне, що ця виставка якимось чином відображає сучасні напрямки мистецтва України, тому що там представлені роботи з багатьох міст України”, – зазначив сумський скульптор та художник Олег Прокопчук.

Галерея відкрита для глядачів в особливому карантинному режимі. Зі слів галериста Антона Дубодєлова відвідування організоване за домовленістю. Люди можуть зайти на сторінку художньої галереї “Наша на Псільській” у Фейсбуці та подзвонити для запису за номерами, що вказані на сторінці або ці також номери вказані на афіші. Галерея відкрита в усі дні окрім понеділка та вівторка.

Оскільки для виставки підготовлено близько 60 робіт, вона проводиться у два етапи. Перший триватиме до кінця квітня, другий – протягом травня. Як сказав Антон Дубодєлов, усі експонати виставлять на аукціон, частина коштів з нього піде на підтримку літніх самотніх людей – родичів учасників АТО та членів католицької громади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: