У Шостці достроково розірвуть договір оренди ТЕЦ із ШП «Харківенергоремонт»

27.03.2021

Учора, 26 березня, відбулося засідання сесії Шосткинської міської ради. Одним із ключових питань стало «проведення роботи щодо дострокового припинення за згодою сторін договору оренди цілісного майнового комплексу з виробництва, транспортування тепла та електроенергії». Простіше кажучи, пропонують розірвати з ШП «Харківенергоремонт» договір оренди ТЕЦ, пише shostka.info.

Депутати не поспішали з ухваленням рішення. Хоча ця пропозиція неодноразово вже лунала і в цьому залі, і з уст народу, який збирався на «тарифні» мітинги. Зокрема деякі народні обранці взагалі не вбачають необхідності у розірванні договору. «У жодному разі не стоїть питання про те, що «Харківнергоремонт» працювало погано. 10 років місто було з опаленням, незважаючи на всі негаразди. Ми сьогодні і надалі можемо з цим підприємством працювати», – говорить депутат міської ради Світлана Суптельна.

При цьому фактично одноголосно депутати міської ради вимагають перерахувати тариф на послуги з теплопостачання. На їхню думку, він має бути пропорційним до мінімальних зарплат та пенсій, на які живе більшість шосткинців.

Також невідомо, хто стане наступником «Харківенергоремонту». Тому є побоювання, що наступний опалювальний сезон у Шостці може не розпочатися.

У відповідь на це один із власників підприємства, депутат Олександр Івченко запропонував створити нове акціонерне товариство. Вступити до нього запросив і усіх охочих депутатів.

Міський голова Микола Нога заспокоїв присутніх, мовляв, процес розірвання договору оренди може розтягнутися на кілька років. Також у вирішенні цього питання розраховують на допомогу держави. Наступного тижня Микола Нога планує відвідати Міністерство енергетики.

У підсумку це рішення таки ухвалили з поправкою переглянути тариф на тепло у відповідності до рішення НКРЕКП.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: