Псевдомінера Кролевецького вокзалу посадили під домашній арешт

29.03.2021

Як повідомила прокурор Кролевецького відділу Шосткинської місцевої прокуратури Юлія Фонталіна, досудовим розслідуванням встановлено, що 23.03.2021 року о 21.33 год. громадянин, маючи умисел на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, знаходячись за місцем свого проживання, здійснив телефонний дзвінок на спеціальну лінію оператора 102 ГУНП в Сумській області та, не назвавши свої анкетні дані, повідомив диспетчера про підготовку вибуху залізничного вокзалу й торгового центру в м. Кролевець Сумської області без конкретизації адреси.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразились у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, особа вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 259 КК України.

Крім того, 23.03.2021 року о 22.04 год. вище згадана особа скоїла повторно таке ж правопорушення. Він здійснив телефонний дзвінок, а потім ще 12 разів телефонував на спеціальну лінію оператора 102 ГУНП в Сумській області та повідомив диспетчера про підготовку вибуху залізничного вокзалу, автовокзалу й Будинку культури в м. Кролевець Сумської області без конкретизації адреси.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразились у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, вчиненому повторно, громадянин вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 259 КК України. В результаті відпрацювання вищевказаної інформації, відділенням поліції № 1 (м. Кролевець) Конотопського РВП ГУНП в Сумській області та іншими відділами поліції Сумської області встановлено відсутність факту замінування вокзалів та торгових центрів.

Внаслідок указаних злочинних дій громадянину було внесено елементи дезорганізації у функціонування відділів поліції ГУНП в Сумській області, оскільки сили та засоби працівників поліції були вимушено відірвані від виконання своїх функціональних обов’язків, пов’язаних із забезпеченням прямих обов’язків, правопорядку, безпеки і здоров’я мешканців Сумської області. 25.03.2021 року прокурор звернувся з клопотанням до Кролевецького районного суду про обрання запобіжного заходу.

Клопотання було задоволено та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: