Жителі Сумщини хворіють на COVID-19 по другому колу

29.03.2021

Місцевий житель, який звернувся до лікаря зі скаргами на погане самопочуття, у результаті обстеження був приголомшений результатом: ковід підтверджений – а чоловік ним нещодавно вже перехворів!

З огляду на те, що імунітет після перенесеного захворювання тримається кілька місяців, а вони ще не пройшли, то дивуватися було чому. Однак, зі слів завідуючої Глухівським відділенням Сумського лабораторного центру Марини Матвієнко, є варіант, що це не другий новий випадок у даного пацієнта, а – недолікований перший. Виявляється, навіть і таке може бути… До речі, на цей раз глухів’янин теж бореться з інфекцією вдома, захворювання протікає без ускладнень.

В цілому ж, станом на ранок понеділка 29 березня кількість активних хворих на коронавірус у Глухові та районі дорівнює 1975 (місто – 1566, села – 409). Тільки за останній тиждень зафіксовано 140 нових випадків. В основному захворювання протікає в легкій формі та в домашніх умовах. Однак є й такі, хто потребує стаціонарного лікування, а також – кисневої терапії. До апарату ШВЛ не підключений ніхто. Що стосується вікового діапазону, то є одна 8-річна дитина, іншим дітям по 17 і ближче до 18 років. Найбільша категорія – пенсіонери 65+.

«Ситуація дуже напружена, але не критична, восени було важче, – каже Марина Леонідівна. – Але вже за кількістю нових виявлених випадків можна сказати, що ми розганяємося. І щоб не було такого, як у Шостці, коли тільки за одну суботу було зареєстровано 150 хворих, прошу громадян відповідальніше ставитися до здоров’я свого і оточуючих. Якщо захворів – сиди вдома, не розноси інфекцію по підприємствах і людних місцях. Санітарні норми і дистанцію теж ніхто не відміняв, так що – дотримуємося!»

Нагадаємо, за весь час пандемії на Сумщині зафіксовано 57 491 випадок COVID-19 (+326 за минулу добу).

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: