Максим Гузенко прозвітував про свою депутатську діяльність у березні

30.03.2021

Народний депутат України по виборчому округу №161 Максим Гузенко (депутатська фракція ПП «Слуга народу», Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики) у Фейсбуці прозвітував про свою діяльність за березень 2021 року.

Законодавча робота та ініціативи

10 березня взяв участь у позачерговому засіданні Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики. Обговорили проект Закону про матеріали і предмети, що контактують із харчовими продуктами (№4568). Це документ про європейські вимоги до матеріалів для харчових продуктів (один із пунктів моєї передвиборної програми): він має підвищити контроль за їхньою якістю та мінімізувати ризики негативного впливу матеріалів на здоров’я споживачів. Ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону.

10 березня Кабінет Міністрів оновив програму державної підтримки садівництва, виноградарства та хмелярства, одним з ініціаторів нової редакції якої був я. Прийняті зміни удосконалюють механізм спрямування коштів на підтримку цих галузей, а також оновлюють процедуру подання документів для отримання компенсації. Один сільгоспвиробник відтепер може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн.

16 березня взяв участь у засіданні Верховної Ради. Зокрема, почали розгляд у другому читанні законопроекту № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», який ми довго і детально обговорювали на засіданнях Комітету. Документ стане ще одним великим кроком у проведенні ініційованої Президентом земельної реформи. Завдяки його прийняттю громади отримають реальний шанс стати справжніми господарями власної землі.

17 березня на засіданні Комітету опрацювали два важливих законопроекти, які мають поліпшити сферу дитячого харчування в Україні та забезпечити права працівників державних сільгосппідприємств на одержання земельної частки. Перший — «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС» (№4554). Другий — про зміни до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю) (№3012-2).

Робочі візити

23 березня за моєю ініціативою Сумщину відвідали заступник Міністра з розвитку громад та територій України Іван Лукеря, голова підкомітету Верховної Ради України з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Метою візиту були зустрічі з головами громад, збір їхньої проблематики та огляд об’єктів «Великого Будівництва». Відвідали Роменський, Недригайлівський райони та місто Суми. Окреслили проблеми, перспективи розвитку області, можливості державного фінансування місцевих проектів.

24 березня провів зустрічі з аграріями Сумщини — відвідав ТМ «Ромен фрут» і Сумську дослідну станцію садівництва ІС НААН. Обговорив із працівниками оновлену Кабміном програму державної підтримки садівництва, виноградарства та хмелярства, нову редакцію якої ми ініціювали на засіданні Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики. Прийняті зміни удосконалили механізм спрямування коштів на підтримку цих галузей і спростили процедуру отримання компенсації за придбання садивного матеріалу, техніки, нове будівництво тощо. Тепер сфера садівництва і виноградарства має ще більше можливостей для розвитку і побудови успішного бізнесу.

Відвідав Попівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів (Конотопський район), де наразі будують спортивний майданчик із футбольним полем зі штучним покриттям. Проконтролював хід робіт — вони виконані вже на 85%, тож найближчим часом місцевих жителів буде радувати новий спортивний об’єкт. Тут заплановане також будівництво водопровідних мереж за рахунок Фонду соціально-економічного розвитку, що частково вирішить стан екологічної ситуації, яка утворилася довкола діяльності Попівського спиртового заводу.

Залучено фінансування

У жителів села Синівка Роменського району тепер є всі умови, щоб отримувати вчасні та кваліфіковані медичні послуги. Днями тут відкрили сучасну амбулаторію первинної медичної допомоги — питання вирішувалося під моїм особистим контролем. Об’єкт побудували з нуля у рамках програми «Велике будівництво». На його зведення було виділено понад 9 мільйонів гривень — це кошти державного бюджету в співфінансуванні з місцевими бюджетами. Крім того, за рахунок місцевої субвенції був придбаний новий службовий автомобіль для лікарів.

Ще одну дорогу на Сумщині очікує капітальне відновлення. За мого сприяння ремонт автошляху 0191306 Ріпки-В’юнне-Рогинці внесений у титульний список на 2021 рік. Голова Сумської ОДА вже схвалив виділення 20 мільйонів гривень на проведення ремонту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: