Жителя Кролевеччини судили за насильство над поліцейським

30.03.2021

25 березня Глухівським міськрайонним судом розглядалось кримінальне провадження відносно уродженця с. Ярове Кролевецького району у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (Кримінальні правопорушення проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян та кримінальні правопорушення проти журналістів; Погроза або насильство щодо).

15.06.2020 р., близько 21-ї години, знаходячись біля будинку № 27 по вул. Мутинський Шлях у с. Ярославець Кролевецького району, будучи в стані алкогольного сп`яніння, умисно наніс інспектору Кролевецього відділення поліції у зв`язку з виконанням ним службових обов`язків, один удар рукою по обличчю та два удари ногою по голові, чим спричинив потерпілому легкі тілесні ушкодження у виді синця виличної ділянки.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та показав, що 15.06.2020 р. він в себе вдома вживав алкогольні напої. Ввечері в нього виникла сварка з дружиною, під час якої він її штовхав. Теща, яка у той час знаходилась в нього вдома, викликала поліцію. Через деякий час на службовому автомобілі до будинку під`їхали два поліцейських у формі. Він підійшов до них та став з ними розмовляти. У ході розмови він сказав поліцейському, який був з автоматом, що також зараз піде додому і візьме свій автомат, якого насправді в нього не було. Навіщо так сказав, пояснити не може, але скоріше через те, що був п`яний. Коли він розвернувся та став йти до будинку, поліцейський наказав йому зупинитись, але він на це уваги не звертав та продовжив йти. Потім поліцейський його наздогнав та схопив за руку. Він розвернувся і наніс йому долонею правої руки удар по обличчю, від чого поліцейський впав. Потім він наніс поліцейському, який лежав на землі, ще два удари ногою по голові, після чого до нього підбіг інший поліцейський, який закрутив йому руки та надів кайданки.

За свідчень потерпілого  поліцейського, 15.06.2020 р. заступив на чергування. Ввечері чергова частина Кролевецького відділення поліції дала завдання їхньому екіпажу виїхати в с. Ярославець до помешкання обвинуваченого з приводу сімейного скандалу. Прибувши на місце, вони побачили на вулиці тещу обвинуваченого та його дружину. Дружина відмовлялась від заяви, але її матір наполягала на заяві стосовно неправомірних дій обвинуваченого щодо її доньки. Далі вони почали з`ясовувати обставини події і в цей час підійшов фігурант справи. Побачивши охоронця порядку з автоматом, став чіплятись до нього з цього приводу і ставити питання, чому вони їздять з автоматами. Потім сказав, що в нього також є автомат і він зараз його винесе і вони пошкодують. Чоловік став йти до будинку. Полісмен наказав йому зупинитись і здати зброю, якщо така є, але той продовжував йти. Далі, поліцейський наздогнав чоловіка та почав зупиняти, але той розвернувся і наніс йому удар долонею руки по обличчю, від якого він впав, а той наніс йому ще декілька ударів ногою по голові. В цей час підбіг напарник і затримав обвинуваченого. Камера розбилась під час падіння. Формену футболку поліцейського порвали, коли прибула матір обвинуваченого і стала хапати його за цю футболку.

Глухівський міськрайонний суд ухвалив визнати жителя Кролевеччини винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України і призначити йому покарання за цим законом у вигляді обмеження волі на строк 2 (два) роки.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: