На Сумщині горіли 5 га сухої рослинності

30.03.2021

29 березня о 13:28 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про загоряння залишків сухої рослинності на вул. Прикордонній обласного центру. На гасіння направили відділення чергового караулу 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та відділення газопожежорятувального загону ПАТ «Сумихімпром», поблизу території якого сталося займання.

Як було встановлено, полум’я охопило площу близько 5 га та неексплуатуєму дерев’яну споруду. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти до найближчого пожежного гідранту, що знаходився на відстані близько 1 км від осередку горіння. О 14:32 вдалося локалізувати загоряння, запобігши його подальшому поширенню. А о 15:15, використавши близько 13 т води, пожежу ліквідували.

О 13:59 черговий караул 15-ї державної пожежно-рятувальної частини із м. Путивль був викликаній в с. Скуносове, Путивльської ОТГ. Подолавши відстань близько 10 км вогнеборці прибули на місце виклику і встановили, що поблизу села загорілися залишки сухої рослинності на площі близько 5 га. Поривами вітру вогонь стрімко поширювався у бік лісового масиву. Для дозаправки водою автоцистерни довелося направляти до водонапірної башти, розташованої за 8 км від місця пожежі. О 16:01 вогнеборці зупинили подальше поширення полум’я, відвернувши небезпеку від лісових насаджень. О 16:26, використавши близько 10 т води, загоряння повністю приборкали. О 14:58 надійшла інформація про пожежу в с. Успенка, Буринської ОТГ.

На гасіння, подолавши відстань близько 13 км, прибуло відділення чергового караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини з м. Буринь. Як було встановлено, вогонь охопив очерет, чагарники, залишки сухої рослинності та гілля дерев. Загальна площа горіння складала близько 3 га. Поривами вітру полум’я стрімко просувалося в напрямку житлового сектору та розташованого неподалік електротрансформатора.

Ускладнювало ситуацію те, що у важкодоступній для техніки місцевості було багато окремих осередків горіння, віддалених на значній відстані один від одного. Для забезпечення достатньої кількості води на гасіння, автоцистерну довелося дозаправляти від водонапірної башти, яка знаходилася в 3 км від місця пожежі. О 15:40 вогнеборці локалізувавши загоряння, відвернули небезпеку від житлового сектору та трансформатора. А о 18:38 вдалося пожежу ліквідувати. До речі, упродовж двох днів рятувальники вже другий раз приборкують загоряння сухої рослинності у даному селі.

Усього на гасіння цих трьох пожеж залучалося 15 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, всі ці загоряння спричинило необережне поводження з вогнем.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: