У Сумах має запрацювати відділення невідкладної допомоги

31.03.2021

У Сумах на вул. 20 років Перемоги, 13 має запрацювати відділення невідкладної допомоги. Будують його на базі Центральної міської лікарні. Зараз там завершують капітальний ремонт і завозять обладнання”, повідомляє Суспільне.

Раніше тут було приймальне відділення і кардіологія. Тепер — відділення невідкладної допомоги. “Щоб були ліжка, щоб це було швидко, якісно, і щоб в одному місці всі служби були сконцентровані, всі кабінети, всі необхідні обстеження. Кожна хвилина – це життя людини, її здоров’я”, — каже завідувач приймального відділення Валерій Кривцов.

Мають його устаткувати діагностичним обладнанням, частина вже є: воно лежить в упаковці. Закупили, зокрема, комп’ютерний томограф та ангіограф. Також тут планують — лабораторію та реанімаційні палати. “Хворий після того, як потрапляє у відділення невідкладної допомоги, повністю обстежується і зі встановленим діагнозом, із стабілізацією стану цього хворого, якщо він у критичному стані, відповідно буде направлений у профільне відділення”, — розповідає директорка Центральної міської лікарні Валентина Домінас.

Реконструкцію роблять у рамках програми “Велике будівництво”. З держбюджету на це відділення отримали 7,5 млн грн. Місто на 333 тис. грн профінансувало проєктно-кошторисну документацію. Почали роботи у жовтні 2020 року. Усього мали вкластись у понад 8 млн грн. Нині з’ясували: грошей не вистачає. “У процесі робіт з’ясувалося, що потрібні додаткові роботи. Так, як там буде поставлено нове обладнання і для цього треба більше робіт проводити, ніж було заплановано. Проведено корегування проєктно-кошторисної документації і здійснено дозакупівлі”, — сказав керівник апарату ОДА Ігор Кальченко.

Замовник робіт – обласний департамент капітального будівництва. Виконавець – фірма “Тірада”. Зв’язатися з директором нам не вдалося. А за адресою, де вона зареєстрована, — жодних розпізнавальних знаків. На Прокоф’єва, 14 — дві будівлі. Одна з них — станція технічного обслуговування та інше підприємство, яке ремонтує комп’ютери. Жодної вивіски з назвою ТОВ “Тірада” немає.

Минулої середи Сумська міська рада проголосувала за додаткові два мільйони гривень на відділення невідкладної допомоги. За словами Володимира Басанця, який розробляв проєктно-кошторисну документацію для об’єкта, під час підготовки проєкту не врахували криві стіни, змінювалося також призначення деяких приміщень та покриття для заїзду швидкої: з асфальту — на бетон.

За програмою “Велике будівництво” на Сумщині також капітально ремонтують приймальні відділення у 5 районних лікарнях: у Конотопі, Охтирці, Ромнах і Шостці та обласній лікарні. Загальна вартість цих робіт – майже 87 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: