Трьом жителям Сумщини повідомлено про підозру в незаконному обігу етилового спирту

01.04.2021

Сумською обласною прокуратурою 31 березня 2021 року групі з трьох осіб повідомлено про підозру в незаконному обігу етилового спирту сумнівного походження (ч. 2 ст. 28/ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, троє жителів Сумщини за попередньою змовою облаштували низку підпільних складів зі зберігання та розливу спирту на території покинутих домогосподарств у Конотопському та Сумському районах. Підготовлений до продажу товар вони реалізовували клієнтам, які займались виготовленням контрафактної алкогольної продукції. Зокрема, задокументовано факт продажу місцевому жителю 105 полімерних ємностей рідини об’ємом 5 літрів за 30 тис. грн.

Під час обшуків 5 березня 2021 року за місцем зберігання та фасування спирту, а також проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили та вилучили майже 3 тонни продукції на більше ніж 1 млн грн. Відповідно до висновків експертів, вилучена рідина є спиртом етиловим ректифікованим, виготовленим промисловим способом, який не відповідає Державним стандартам України.

Незаконну діяльність осіб припинено Управлінням Служби безпеки України в Сумській області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: