“Міськводоканал” спростував інформацію про незаконне користування надрами

01.04.2021

КП «Міськводоканал» спростовує інформацію, розміщену на сайті Державної екологічної інспекції в Сумській області, щодо накладання на підприємство штрафу в розмірі понад 43 мільйони гривень через нібито відсутність спеціального дозволу на користування надрами.

На комунальному підприємстві повідомляють, що діють у рамках чинного законодавства, здійснюють забір води з підземних горизонтів у відповідності до вимог Кодексу України «Про надра» та має спеціальний дозвіл на користування надрами від 22 березня 2000 року № 2165.

Сумський водоканал забезпечує містян водою через видобування питних підземних вод з шести водозаборів: Пришибського, Лепехівського, Ново-Оболонського, Тополянського, Токарівського, Лучанського. Згідно вимог природоохоронного законодавства, для видобутку води підприємство повинно мати «Спеціальний дозвіл на користування надрами» від Державної служби геології та надр України та при необхідності його подовжувати. Для цього КП «Міськводоканал», як надрокористувачем, у 2019 році було подано заяву до відповідних органів, що дозволило зберегти право на продовження строку дії наявного спецдозволу. За рішенням Державної служби геології та надр України, строк дії документа продовжено до 22 березня 2040 року. Таким чином, КП «Міськводоканал» видобував питну воду без порушень законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

ристання водних ресурсів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: