У Сум може з’явитись іще одне місто-побратим

03.04.2021

У Сумах реалізували проєкт, у рамках якого освітнім та культурним закладам Слов’янська презентують книги та фільм про Суми та Героя України Олександра Аніщенка.

«Він став першим сумчанином, який загинув на сході нашої країни. А такий проєкт точно сприятиме збереженню пам’яті про Героїв, і «зшиттю країни». Тому ми ухвалили рішення звернутися до міського голови Слов’янська з ініціативою на засадах народної дипломатії встановити партнерські взаємовідносини між нашими містами. Попередньо ми обговорили цю пропозицію з Вадимом Михайловичем (Вадим ЛЯХ – міський голова міста Слов’янськ – ред.), а сьогодні разом із книгами, фільмом, листами від сумських школярів ми надсилаємо і офіційне звернення, щоб у Сумської громади з’явилось іще одне місто-побратим» – повідомив очільник Сумської громади Олександр ЛИСЕНКО.

Як зазначила керівник гуртка «Літературна діяльність» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Людмила ГОВІЙНА, до реалізації ідеї долучилися багато організацій та установ: Сумська дирекція АТ «Укрпошта», управління СБУ в Сумській області, спеціалізована школа № 30 «Унікум», ТРК «Відікон» та Сумська філія АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Окрім того, вона подякувала письменниці Анні КОРШУНОВІЙ та художниці Світлани КАЧУРОВСЬКІЙ за те, що у другому виданні книги «Казкове місто Суми» було опубліковано легенду «Олександр Заступник Сумський», яка створена учнями «Унікуму».

Після заходу 92 комплекти книг «Олександр Заступник Сумський» і «Казкове місто Суми», фільм, листи від сумських школярів та вірш від матері загиблого Почесного громадянина міста Суми Олександра Аніщенка разом із офіційним зверненням від міського голови направили до Слов’янська.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: