Прибирання у Тростянці перетворюється на «піщані бурі»

04.04.2021

У ці весняні дні в місті та селах Тростянецької громади Сумської області головна робота – прибирання. Комунальники метуть, гребуть чи фарбують різні об`єкти, демонструючи бажання навести скрізь порядок, пише ntgazeta.com.ua.

Натомість пересічних мешканців далеко не все задовольняє з того, як виконуються роботи по впорядкуванню. Наприклад, коли на вулиці міста виїжджає комунальна, так звана, спеціалізована техніка – трактора з навішеними спереду чи ззаду щітками, і вони починають підмітати узбіччя, люди розбігають, хто куди. Бо навкруги стовпами піднімається стільки пилу, що це перетворюється на такі собі «піщані бурі». На порятунок приходять маски, які люди носять через карантин. Потерпають від такого “прибирання” припарковані на узбіччях автомобілі – вони вкриваються шаром бруду. Темнішають від пилу вікна житлових будинків, магазинів. Тростянчани, розповідають, що де не доводилося їм бувати в інших містах України, то такого немає ніде.

Між тим, у наявності у комунальної служби міста є сучасна машина, яка може не тільки збирати бруд (а не розкидати його), а й мити доріжки, тротуари, площі та узбіччя доріг – це вакуумно-підмітальна машина “Johnston CN200”, яку купили не так давно за 320 тисяч гривень. Цю машину навіть якось підганяли під ганок міськради, коли там проходила сесія, аби похвалитися нею перед депутатами. Тільки після того її чомусь ніхто не бачив на вулицях в роботі. Кудись поділася ця техніка.

Виручають люди з лопатами, які своїми руками замінили супер-машину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: