На Сумщині біля дитсадка та школи встановлюють вежу мобільного зв`язку

05.04.2021

У самому центрі села Кам`янка Тростянецької ОТГ Сумської області між житловими будинками та по сусідству з храмом, школою і дитячим садочком активно встановлюється вежа мобільного зв`язку, пише ntgazeta.com.ua.

Уже вирито котлован і закладається фундамент під майбутній об`єкт. Роботи виконує товариство «УКРТАУЕР» – один із телекомунікаційних інфраструктурних операторів на ринку України.

Місцеві мешканці переймаються, чи не позначиться випромінювання з вежі на їхньому здоров’ї. Про такі конструкції, вважають люди, мали б їх повідомляти, проводити громадські слухання, аби ті знали, чи сусідити із вежею їм безпечно чи ні та який вплив новий об`єкт матиме на їхнє здоров’я.

У відділі економічного розвитку міської ради пояснюють, що всі необхідні рішення та погодження є, зроблені і розрахунки оцінки впливу на навколишнє середовище з висновком. Робитимуться виміри електромагнітної ситуації на прилеглій території і надалі. А проводити збори і зустрічі сьогодні, мовляв, не дозволяють вимоги жорсткого карантину.

Аби пом`якшити народне невдоволення, влада селянам сулить європейські стандарти, мовлять, вежа допоможе зняти проблеми із мобільним зв’язком та інтернетом. І не тільки в Кам`янці, а й в поруч розташованих селах – Кам`янецькому, Зарічному і Лучці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: