Кількість сумчан зменшується на 5 тисяч за рік: опозиціонери пропонують стимулювати молодь залишатися вдома

05.04.2021

З такою пропозицією на останній сесії Сумської міської ради вийшов голова фракції ОП-ЗЖ Ігор Перепека.

За офіційними даними на 1 січня 2021 року на Сумщині проживає 1 млн 53 тисячі чоловік. За останні 6 років населення області скоротилось на 86 тисяч – стільки, наприклад, мешкає у Конотопі. В області смертність втричі перевищує народжуваність. Невтішна ситуація склалася і в Сумах.

«Минулого тижня в обласному центрі народилося лише 28 дітей! Я вважаю, що це катастрофа для міста Суми, бо в минулому з’являлося на світ по 45-50 малюків, а були часи, коли і по 60. Тому цьому питанню варто приділити серйозну увагу», – переконаний голова фракції ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ в Сумській міській раді Ігор Перепека.

Він говорить, що вихід є, головне, хотіти це зробити. По-перше, каже, треба давати освіту і надавати перше робоче місце молоді. По-друге, – допомогу при купівлі житла. Міська рада має створити для цього програму, яка б допомагала фінансами з міського бюджету. По-третє, будувати дитсадки, щоб молоді родини отримували місце для дитини у дошкільному закладі ще в пологовому будинку.

«Після 2014 року, – говорить Ігор Перепека, – згорнулися всі соціальні програми на підтримку молодих сімей, скоротилася допомога при народженні дитини. Із Сум виїжджають молоді люди цілими родинами. Більшість їде спершу ненадовго, але потім залишаються. Згідно з даними Центру економічної стратегії, щороку з України виїжджає більш ніж 400 тисяч. А кількість сумчан зменшується на 5 тисяч за рік. Тому це потрібно негайно змінювати хоча б на місцевому рівні».

Опозиціонер уже подав депутатський запит. У ньому йдеться про створення комісії, яка б розробила комплекс заходів, що стимулюватимуть молодь залишатися у Сумах і створювати тут родини. Пропозиції мають надати міському голові і депутатському корпусу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: