На Сумщині притягли до відповідальності хлопця, який обібрав свого знайомого-сироту

05.04.2021

За допомогою до поліції звернувся 18-річний студент одного з навчальних закладів Шостки. Парубок розповів, що з його банківської картки були викрадені 3 600 гривень допомоги від держави, які він отримав як дитина-сирота. У скоєному він запідозрив свого сусіда по гуртожитку, якому напередодні давав у користування свій фінансовий документ і пін-код, від якого той добре знав.

Як з’ясували правоохоронці, постраждалий не має власного мобільного телефону, тож банківську картку, на яку отримує соціальну допомогу, «прив’язав» до номеру телефону товариша. Отримавши на свій «мобільний» повідомлення про зарахування грошей на банківську картку друга, 18-річний хлопець нічого не сказав про цей факт товаришу, натомість, під поважним приводом виманив у власника фінансовий документ і зняв звідти гроші. Картку він повернув, а сам поїхав з міста.

Лише наступного дня потерпілий дізнався про крадіжку.

Відносно зловмисника, який вже має судимість за скоєння майнового злочину, поліцейські відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Наразі молодик вже повернув власнику викрадені гроші.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: