У Сумах із вихідних припинять опалення житлового сектору

06.04.2021

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про початок поступового відключення централізованого опалення.

На початку засідання комісія заслухала першого заступника міського голови Михайла БОНДАРЕНКА, який довів до відома присутніх інформацію Сумського обласного центру з гідрометеорології про фактичний та очікуваний температурний режим у місті на 6–13 квітня, та директора департаменту інфраструктури міста Олександра ЖУРБУ, котрий повідомив, що під час проведеної наради з керівниками теплопостачальних організацій та управителями житлового фонду ті розповіли про велику кількість звернень від громадян щодо необхідності відключення тепла.

Разом із тим під час засідання комісії надійшла пропозиція продовжити опалювальний сезон у деяких закладах соціально-гуманітарної сфери. Так, начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО висловилась за необхідність залишити теплопостачання закладів дошкільної освіти, а начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО – до закладів охорони здоров’я, які мають стаціонари та хірургічні відділення.

У підсумку члени комісії вирішили з 7 квітня припинити подачу тепла до закладів загальної середньої та позашкільної освіти; з 10 квітня – до житлового сектору та його соціальних об’єктів на території міста.

У лікувально-профілактичних закладах (пологові будинки, дитячі стаціонари, хірургічні відділення де є реанімація тощо), закладах дошкільної освіти у відповідності до вимог санітарно-температурних норм для вказаних установ опалювальний сезон продовжили до 13 квітня з наданням права їхнім керівникам закінчити його раніше своїм рішенням (за письмовим зверненням керівника закладу до теплопостачальної організації).

Департаменту інфраструктури міста доручено на основі протоколу комісії ТЕБ та НС підготувати рішення виконавчого комітету «Про закінчення опалювального сезону 2020–2021 років у місті Суми».

Протокол або Переглянути не завантажуючи

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: