У Конотопі “банкір” ошукав чоловіка на 53 тисячі гривень

06.04.2021

Назвавшись працівником служби безпеки одного із банків, зловмисник вивідав у чоловіка конфіденційну інформацію по його банківській картці та зняв звідти 53 тисяч гривень.

Із заявою про злочин до поліції звернувся 59-річний житель міста Конотоп. Він розповів, що вчора на його мобільний телефон надійшло смс-повідомлення, в якому зазначалося, що його банківську заблоковано. Для її розблокувати необхідно зателефонувати за номером «гарячої лінії» банку, зазначеним у повідомленні.

Подзвонивши на вказаний номер, йому відповів чоловік, який представився працівником банку. Співрозмовник повідомив, що для розблокування банківської карти необхідно пройти авторизацію, виконавши його інструкції. Потерпілий, нічого не запідозривши, погодився та назвав «банкіру» номер карти, строк її дії, CVV-код та паролі, які йому надійшли в смс-повідомленнях під час розмови.

Вже через певний час чоловік виявив відсутність 53 тисяч гривень на своєму рахунку та зрозумів, що став жертвою афериста. Після чого звернувся за допомогою до поліції.

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого розшукують зловмисника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: