Відомий супермаркет на Сумщині змусили прибрати натовпи покупців

06.04.2021

Серед найактуальніших скарг жителів Глухова в період пандемії – це стовпотворіння в АТБ: в магазині не проштовхнутися, народ риється в ящиках з овочами і фруктами, а маски покупці надягають лише на касі. Часто – після зауваження і настоювання продавця.

На комісії з ТЕБ та НС, що відбулася в міськвиконкомі, глава громади Надія Вайло розпорядилася навести порядок в зазначеному супермаркеті. А саме – встановити на вході пропускний контроль з дистанцією, щоб люди очікували своєї черги на вулиці, а всередині була обмежена кількість покупців.

Керівництво мережі АТБ пішло назустріч місцевій владі. І ось уже кілька днів у найпопулярнішій торговій точці міста – правила, які діяли рік тому, на початку карантину навесні 2020 го. Ваш шанс поцікавився у покупців, що вишикувалися в шеренгу з дистанцією в 1,5 – 2 м, їхньою думкою щодо обмежень. Глухівчани одноголосно говорять, що нітрохи не проти того, що в магазин впускають тепер по 6 чоловік. «Ковід – хвороба підступна, краще перестрахуватися, – ділиться своїм враженням з нами пенсіонерка Катерина Федорівна. – Куди нам поспішати-то? На той світ?».

Охоронець АТБ Олександр розповів, що народ зараз реагує на вуличну чергу спокійно, зовсім не так, як в минулому році. «Пандемія навчила всіх, що краще дотримуватися санітарних норм і вимоги», – каже чоловік.

Поцікавилися думкою і правоохоронців. Так, Микола Фокін, у чиї безпосередні обов’язки входить контроль за дотриманням встановлених обмежень і масочного режиму, розповів, що поки в поліцію не надходило жодного повідомлення про те, що в АТБ хтось із покупців порушує новий порядок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: