На Сумщині незаконно нарубали дерев на 300 тисяч гривень

06.04.2021

На Сумщині триває системна робота з протидії незаконній вирубці лісів. Так, Липоводолинським відділом Роменської окружної прокуратури 5 квітня 2021 року повідомлено про підозру жителю смт Липова Долина Роменського району, який організував незаконну рубку дерев (4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, вказаний чоловік найняв різноробочих, які на території Липоводолинського агролісгоспу впродовж одного місяця зрубали 39 дерев породи клен та 2 дерева породи берест. При цьому працівники не знали про відсутність у чоловіка лісорубного квитка. Відповідно до висновку експертизи протиправними діями підозрюваного заподіяно збитки навколишньому природному середовищу на суму майже 300 тис. грн.

Протиправну діяльність особи викрито працівниками Роменського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: