На Сумщині дачні будинки рятували від пожежі

06.04.2021

Учора, 5 квітня, в службу спасіння «101» о 15:44  перехожі повідомили про горіння сухої рослинності біля покинутих дач садово-городного масиву «Любитель-2», що за Шосткою у напрямку селища Вороніж. На гасіння виїхала пожежна автоцистерна та 4 рятівника 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Більше двох годин рятувальники гасили вогонь. Полум`я охопило суху рослинність на площі біля трьох гектарів. Була загроза загоряння дачних будиночків та інших ділянок. На щастя, їх врятували. О 17:58 пожежу ліквідували.

За припущенням спеціалістів, ймовірною причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи, передає shostka.info.

Сьогодні, о 7:09 господар будинку у селищі Вороніж по вулиці Новгородсіверській повідомив про пожежу вдома. На виклик виїхали дві пожежні автоцистерни та 7 рятувальників 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини з Шостки та 30-го Державного пожежно-рятувального пункту з Воронежу. Пожежу в будинку вдалося вчасно ліквідувати. Вогонь пошкодив тільки 3 кв. м. стіни.

Спочатку припускали, що займання почалося зі спалаху сажі в печі, та потім вияснилося, що ймовірною причиною пожежі став недолік конструкції, порушення правил монтування нагрівальних печей та димарів. Зокрема, піч була побудована не правильно: її стіни та димохід прилягали до дерев`яних конструкцій будинку. Через нагрівання дерев`яні стіни і загорілися.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: