У Шостці не можуть знайти управу на собаку, який кидається на людей

07.04.2021

4 квітня шосткинка Влада Воробйова і не підозрювала, як закінчиться її чергова прогулянка з місячною дитиною. Жінка живе у шостому домі на вулиці Робочій. Того дня вона вийшла з під’їзду з коляскою, доньку тримала на руках. Аж раптом на неї накинувся великий чорний собака, який живе у домі навпроти. Влада відбивалася від нього, як могла. У результаті розлючений пес почав рвати коляску, пише shostka.info.

На крик Влади вийшли сусіди, які і прогнали тварину.

«У мене така істерика була, мене ледве заспокоїли. Я боялася, аби собака не дісталася до моєї дитини, я ж її не встигла накрити чохлом. Цю собаку знає вся околиця. Вона раз вже покусала нашу листоношу. Постійно кидається на дітей та чоловіків. Коли я була ще вагітною, то також від неї вже відбивалася. Тоді вона мені порвала пакет з продуктами і не пускала до під’їзду. Її господарі мають «жовті» картки, вони ніколи спокійно не реагують на зауваження заспокоїти тварину», – розповіла журналістам Шостка.INFO Влада.

Пес хоч і має господарів, але живе у під’їзді. Собака постійно знаходиться на самовигулі.

Відео з архіву Влади Воробйової 

У той же день налякана до смерті Влада викликала поліцію. Правоохоронці прийняли заяву жінки.

Як повідомили у Шосткинському районному управлінні поліції, заява Влади Воробйової зареєстрована і матеріали справи зараз розглядає дільничний офіцер поліції.

Це вже не перша заява на власника цієї собаки, додають у поліції. У лютому на чоловіка вже склали протокол за ст.154 КУ про адміністративні правопорушення «Порушення правил тримання собак і котів». Його на розгляд передано адміністративній комісії, яка працює при міськвиконкомі.

У свою чергу секретар згаданої комісії Світлана Гончар розповіла, цю справу вони не можуть розглянути, бо власник пса не приходить на їхні засідання. «А без його присутності за законом ми не можемо виписати йому штраф. На наступне засідання, яке відбудеться наступного тижня, його також викликали. Але вже спливає 2-місячний термін, у який ми повинні ухвалити рішення», – говорить Світлана Гончар.

Навіть якби господар і явився до міськвиконкому, то отримав би 51 грн штрафу. Поряд з цим у Шостці немає жодної комісії, яка б могла вирішити, чи несе тварина загрозу для суспільства. Вилучити ж собаку можна за рішенням суду на підставі рішення відповідної комісії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: