У Сумах чоловік вийшов з лікарні й помер на східцях аптеки

07.04.2021

Вже тиждень сумчанка Валентина намагається оговтатись після того, що сталося. Вранці, 31 березня, о 6.00 її чоловіку Петру стало зле: він жалівся на біль у грудях. Жінка одразу викликала швидку. Медики, які приїхали, зробили кардіограму та сказали, що чоловіка терміново потрібно госпіталізувати. Лікарі знайшли вільне ліжко у відділенні кардіології Центральної міської лікарні, тож направили його туди.

Пані Валентина ще встигла телефоном поговорити з чоловіком, він нібито був у лікарні. Та вже за кілька хвилин після цієї розмови з поліції зателефонували сину жінки та повідомили, що батько помер, пише sts.sumy.ua.

Трапилося це східцях аптеки, розташованої неподалік від ЦМЛ. Чому так сталося –  Валентина не розуміє і досі. Їй сказали, що під час обстежень у чоловіка з серцем все було в нормі, натомість медики запідозрили коронавірус. Зробили тест, і він виявився позитивним, тож пацієнта і направили до сімейного лікаря. Але жінку турбує той факт, що у довідці з моргу причиною смерті назвали саме гостру серцево-судинну недостатність.

“Як вони могли його випустити? Він же ж дуже хворий!. У нього пекло ще вдома, він каже “в мене пече, давить, пече…”, – плаче пані Валентина.

Ігор Полиян – саме той лікар-кардіолог, який оглядав Петра. Каже: його дійсно відпустили після обстеження, адже результат досліджень показав, що загрози інфаркту у чоловіка немає.

“При огляді хворий був стабільний, скаржився на задишку і загальну слабкість. При обстеженні нам головне – виключити гострий корональний синдром. Була виключена гостра серцева патологія, перезняті кардіограми в динаміці, і була виключена патологія з серцем”, – розповідає лікар.

Щодо висновку патологоанатомів, то лікар говорить: “Завжди на перше місце після розтину ставлять гостру серцево-судинну або хронічну серцево-судинну недостатність, набряк мозку. І там вже під іншим підгрупами іде вже основний діагноз. Він може бути пневмонія, ковід”.

Варто зауважити, що за тиждень до цієї події Петра виписали з лікарні, де він лікував пневмонію. Втім тоді, як каже Валентина, тести на Covid були негативними. А ось медики ЦМЛ не виключають, що причиною смерті могла бути саме недолікована хвороба, і ковідна пневмонія могла призвести до тромбозу легеневих судин.

Наразі родичі Петра вирішують, чи звертатись до правоохоронних органів, щоб розібратись у ситуації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: