Вонеборці ліквідували загоряння на Глухівщині та Краснопільщині

07.04.2021

6 квітня о 11:36 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння в господарчій споруді, що не експлуатується, по вул. Слобідська в с. Обложки, що на Глухівщині. Про пожежу повідомили випадкові перехожі, які побачили дим. На місце події було направлено відділення чергового караулу 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцеві пожежні команди сіл Обложки та Шевченкове.

По прибуттю на місце виклику було встановлено, що полум’я м охоплено стіну на площі до 15 кв. м. Існувала загроза поширення вогню на решту споруди та розташований поруч житловий будинок. О 11:59 загоряння локалізували, а о 12:50 – повністю ліквідували.

Цього ж дня схожий випадок стався в с. Наумівка по вул. Івана Франка на Краснопільщині, де о 12:34 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в неексплуатуємому сараї.

Прибувши на місце, вогнеборці встановили, що вогнем охоплено споруду по всій площі, а також суху рослинність на площі до 5 га і лісову підстилку на площі до 1 га. Існувала загроза поширення вогню на розташований поруч житловий будинок, що не експлуатується. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від водонапірної башти, яка знаходилась на відстані 1 км від осередку горіння. О 14:30 вогонь локалізували, а о 15:20 – повністю ліквідували.

В обох випадках на гасіння було залучено 1 одиницю спеціальної техніки та 4 чоловіки особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій і 3 автомобіля та 4 працівники місцевих пожежних команд сіл Угроїди, Обложки та Шевченкове.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: