Працівники сумського Управління охорони здоров’я тільки сьогодні вакцинувалися від СOVID-19

07.04.2021

Працівники управління охорони здоров’я та інших структурних підрозділів міської ради з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, який щорічно відзначається 7 квітня, вакцинувались від СOVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові. Медики закликають і решту сумчан, у першу чергу медичних працівників, людей похилого віку, соціальних працівників, працівників критично важливих структур державної безпеки, працівників сфери освіти терміново вакцинуватися.

Наразі в центрах первинної медико-санітарної допомоги № 1 та № 2 працюють чотири кабінети щеплення та мобільна бригада. Вакцинація проводиться безоплатно та добровільно. Записатися на щеплення можна через портал чи мобільний застосунок «Дія»; через національний контакт-центр МОЗ за номером: (080) 602019 або зателефонувавши лікарю первинної ланки, з яким укладена декларація.

Фахівці управління охорони здоров’я наголошують на тому, що вакцинація – це один із найважливіших елементів для подолання пандемії COVID-19. Стратегічна мета – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби, а для цього необхідно, аби імунізувалися щонайменше 60% населення. Допоки ж радять сумчанам слідувати профілактичним заходам: ретельно та часто мити руки близько 40 секунд, за відсутності такої можливості — користуватись антисептиками з вмістом не менше 60% спирту; не торкатись обличчя, особливо очей, рота, носа, оскільки саме через них інфекції найлегше проникнути в організм; триматись на відстані у 1,5 м одне від одного; одягати маску в громадських місцях і стежити за тим, щоб вона закривала ніс і рот; дотримуватись етикету кашлю: кашляти та чхати у згин ліктя чи одноразову хустинку; в разі появи симптомів захворювання – невідкладно звертатися до лікаря.

Усе про вакцинацію від COVID-19 в Україні можна дізнатися за цим посиланням.

Нагадаємо, станом на ранок 7 квітня загальна кількість вакцинованих жителів області становила 11 886 осіб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: