На березі озера Чеха висадять понад 300 дерев різних порід

07.04.2021

У суботу, 10 квітня, в Сумах на березі озера Чеха відбудеться висадка лип, кленів, сосен, катальп та верб загальною кількістю понад 300 штук.

Під час брифінгу перший заступник міського голови Михайло БОНДАРЕНКО та заступник очільника Сум Тамара ІЩЕНКО разом із співорганізатором акції в Сумській області Дмитром КУЛІБАБІНИМ та представниками причетних до акції структурних підрозділів розповіли про готовність до проведення екологічного заходу.

Перший заступник міського голови зазначив, що міська влада радо підтримала ідею з озеленення, адже ця робота корелювалася із завданнями, пов’язаними з місячником із благоустрою в Сумській міській територіальній громаді: «Ця історія розпочалася наприкінці лютого після звернення ініціатора цього проєкту Ганни КРИСЮК до всіх структур Сумської міської ради щодо проведення спільної акції «Greening of the Planet» у місті Суми. Після цього міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ було підписано розпорядження щодо створення тимчасової робочої групи з питання організації участі Сумської міської територіальної громади у екологічній акції з озеленення планети «Greening of the Planet».

За місяць діяльності робочої групи було проведено заходи з підготовки території до висадки, підібрано саджанці, а також створено схему розсадки дерев, чим, займалися заступник начальника управління архітектури та містобудування Ольга БОНДАРЕНКО разом із науковцями СНАУ.

«У першу чергу я хотів би подякувати усім, хто долучився до організації акції, за значну роботу, проведену за цей час. Хочу подякувати Сумській міській раді за те, що підтримали цей проєкт. Саме за підтримки та безпосередньої участі структурних підрозділів міської ради було проведено колосальну роботу по підготовці», – сказав співорганізатор акції в Сумській області Дмитро Кулібабін.

Він повідомив, що захід із озеленення, який відбувся у Сумах 20 березня, став стартом Всесвітньої акції «Greening of the Planet», де беруть участь 100 країн світу. Тому це дуже символічно, що саме Суми «відкрили» цей проєкт. Окрім того, Дмитро Кулібабін додав, що в місті велика кількість соціально-відповідального бізнесу, який також долучився до акції та підтримує цю ініціативу. Проєкт реалізується на теренах усієї області – до участі приєдналися також Шостка, Охтирка, Тростянець та інші міста Сумської області. Адже ідея заходу не тільки в озелененні, це, перш за все, об’єднання людей у складний карантинний час.

Заступник міського голови Тамара Іщенко повідомила, що до підготовчих робіт були залучені працівники департаменту інфраструктури міста, управління архітектури та містобудування, управління освіти і науки, КП «Зеленбуд» та КУ «Сумський міський центр дозвілля молоді». Також до робіт із підготовки території до висадки дерев долучилися депутати міської ради VIII скликання та мешканці навколишніх будинків.

Заступник очільника Сум зазначила, що, враховуючи карантинні обмеження, які діють у Сумській області, акція реалізовуватиметься в декілька етапів: буде розроблено погодинний графік зі списком учасників заходу. Також під час заходу дотримуватимуться всіх протиепідемічних норм: «На сьогоднішній день у нас все продумано з урахуванням протиепідемічних заходів. Скупчення не передбачається, буде визначено список осіб, які братимуть безпосередню участь у висадці. Ми передбачили всі нюанси – учасники будуть забезпечені рукавичками, антисептиками, водою, рідким милом, масками. Ці питання у нас на контролі, адже ми знаходимося у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. Все було узгоджено з ініціаторами акції і на Всеукраїнському, і на місцевому рівні».

Начальник управління благоустрою департаменту інфраструктури міста Юрій ШЕВЧЕНКО повідомив, що 8 та 9 квітня підготовчі роботи продовжаться. А вже 10 квітня відбудеться безпосередня висадка дерев визначеним колом учасників.

Михайло Бондаренко закликав усіх мешканців міста після проведення акції не псувати насадження та дбати про навколишнє середовище. Адже після висадки дерев робота не завершується – здійснюватиметься полив та догляд за рослинами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: